
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
леща – 1 купичка (аз избирам най – ситната и най – тъмна)
лук – 3 големи глави
моркови – 2 големи
чесън – 4 – 5 големи скилидки
чушки – 1 червена
домати – 3 с.л. от консерва (на парченца)
сол – 1 ч.л. равна
чубрица – 1 ч.л. с куп
джоджен – 1 ч.л. с куп
ЗА ЛЕЩА ЯХНИЯ
червен пипер – 1 с.л. с връх
брашно – 4 с.л.
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете или нарежете на дребно морковите и ги запържете в тенджерката, в която ще варите лещата, за кратко.
Сложете лещата при морковите да се вари в 3.5 пъти повече вода, т.е. съотношението леща вода трябва да е 1 към 3.5. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.
Когато лещата е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.
Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.
Добавете малко от супата към запръжката и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.
Пет минути преди края нарежете чесъна на ситно и го добавете към вашата супа от леща.
Рецептите за леща са многобройни и ние препоръчваме обезателно да опитате от другите ни рецепти за леща като тази чорба от леща./gotvach.bg