Любимец на феновете на орлетата измъчи „Лудогорец“ в поредната луда европейска вечер на хегемона

Любимец на феновете на орлетата отпреди 6 г. измъчи „Лудогорец“ в поредната луда европейска вечер на родния хегемон, в която разградчани спечелиха с 2:1 срещу „Спартак“ /Търнава/ с последното докосване в мача и останаха в играта за прогрес в елиминациите в Лигата на конференциите напролет. Секунди не стигнаха на бившия пиринец  Кристиан Костърна и на съотборниците му да препънат 12-кратния шампион на България и да го лишат от шансове да прескочи групата си. Щастливият жокер на Георги Дерменджиев се оказа Матиас Тисера, който влезе на смяна в последните минути на двубоя и в самия край на 5-минутното продължение наказа левашка грешка на безгрешния до този момент вратар Доминик Такач. Аржентинецът донесе 50-ия успех на отбора от Делиормана в евротурнирите. Начало на късната драма даде голът на Квадво Дуа в 74-та мин., след още четири Ерик Даниелс изравни, а в 85-та мин. Оливие Вердон пропусна отсъдената дузпа за игра с ръка на защитник, за която ВАР прати главния рефер да изгледа ситуацията на монитора край терена. Видеоарбитрите се намесиха и в 23-та мин., когато сигнализираха за засада при попадението на Бърнард Текпетей. Лошата новина от Търнава дойде с жълтия картон на бразилското крило Кайо Видал, който е трети за него в кампанията и автоматично го праща на трибуните за заключителния кръг.  Все още не е ясно дали ексорлето Спас Делев ще преодолее здравословния си проблем, който го извади от групата за Търнава в последния момент.

В същото време датският „Нордселанд“ разнебити експерименталната формация на „Фенербахче“ с 6:1 и оглави класирането с 10 т., с една пред зелените орли от Разград и канарчетата от Истанбул. Така развръзката в потока се отложи за 14 декември, когато само победата на „Хювефарма Арена“  срещу скандинавците устройва „Лудогорец“, за да продължи напред и да отмъсти за най-срамното поражение в клубната си история 1:7 при визитата в страната на Хамлет и Ханс-Кристиан Андерсен на 5 октомври. На теория съществува печеливш вариант и с евентуално равенство, но Костърна и компания трябва да сторят немислимото на гости на  фенерите, което граничи с фантастиката.

„СПАРТАК“: Такач, Костърна, Штетина, Коша, Даниел, Байнович /46-Бернат/, Желкович, Буката /72-Паур/, Офори, Дуриш /72-Джурчин/, Азанго /67-Микович/.

„ЛУДОГОРЕЦ“: Падт, Фон Витри, Сундберг, Недялков, Вердон, Ннареси /89-Секо/, Пьотровски, Гонзалвеш, Видал, Дуа, Текпетей /89-Тисера/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *