HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мазилка от сграда помля колата на бивша миска от Югазапада

Мазилка от сграда в кв. “Развесена върба” в Дупница падна върху лекия автомобил “Фолксваген Поло” на бившата “Мис Дупница” Диана Барилска. Колата е била паркирана пред магазин в квартала, който се намира в сграда, от която пада мазилка и се руши една от терасите.

Вчера сутринта репортер на “Струма” отиде на мястото на инцидента. Автомобилът беше все още паркиран там със счупено предно стъкло и остатъци от мазилката върху него. Един от наемателите на магазин заяви: “Тук не е паркинг. Колата да я паркират зад сградата. Няма какво да се оплакват”.

Мазилката и отломките от тераса са паднали от 4 м височина и ако в този момент са минавали хора по тротоара, някой е щял да пострада сериозно. В квартала има голямо движение на хора и автомобили, намира се в широкия център на Дупница и там са разположени много магазини и кафенета.

По телефона бившата “Мис Дупница” Диана Барилска каза: “От 17 г. живея и работя в Лондон. Личния ми автомобил съм го оставила на едно момче да го ползва. Паркира пред сградата с магазините, тъй като на платения паркинг няма места. Не той е виновен. Да потърсят сметка на собствениците на къщи с рушащи се фасади. Миналата година, когато си идвах в Дупница, падна коминът на къща, която е на съседната улица, и никой не взе мерки, ами ако се беше стоварил върху дете или възрастен, който минава в този момент по улицата! Автомобилът ми е застрахован, аз ще получа обезщетение, но трябва ли някой да стане жертва на падащи мазилки и бетонни парчета, за да се вземат мерки”, попита Диана Барилска.

Преди 20-ина години тя бе една от най-красивите девойки в Дупница и се е окичи с титлата “Мис Дупница”. Барилска работи като модел при Жени Калканджиева, но преди 17 г. замина да живее и работи в Лондон. Барилска не пожела да каже какво работи в момента в Англия. При нея живее и възрастният й баща.

От пресцентъра на общината съобщиха, че веднага са изпратени представители от постоянната комисия на проверка. Собствениците на сградата Гергана Петкова, Гергана Николова, Николай Петров, Милка Стаматова и Радослав Стаматов са издирени и им е връчено предписание за предприемане на незабавни мерки за обезопасяване на сградата и привеждането й във вид, незастрашаващ живота на хората.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. БОЖИДАР ТЕРЗИЙСКИ

  миската знае ли колко ще плати в Лондон след такова изоставяне на колата по улиците 300 пауна глоба +10 на ден и няма да има кола за 14 дни ..вместо нея да глобят прават акт на собствениците че падали парчета сле ураганния вятър и цели потерии от Общината веят празни гащи и снимат оглеждат и глобяват -не ви е срам харантутняци на живеещи на чужд гръб като миската която реве за едно камъче , а която източва здравната каса и в англия и в бг …заради инвалидите в семейството и , за чуето лечение цял живот плаща държавата т.е НИЕ!!!

  Отговор
 2. димитър марковски

  КОЛАТА СЕ ИЗПАРИ ОТ ОГРАЖДЕНИЯТА КОЙ ЩЕ ИЗЧИСТОИ РЕШЕТКИТЕ И ЛЕНТИТЕ ЗА ДА МОГАТ ДА СПИРАТ И ДРУГИ КОЛИ НА ОБЩИНСКОТО МЯСТО КОЕТО ЗАЕМАШЕ КОЛАТА НА БАРИЛСКАТА ? КЪДЕ ИЗОСТАВИ И ТОЗИ ПЪТ КОЛАТА СИ ПРЕД НЕЧИИ ИМОТ ДА ЛЕТУВА ПО ПОЛОВИН ГОДИНА ?
  ПИТАМ ОБЩИНАТА КОЙ ЩЕ МАХНЕ ОГРАЖДЕНИЯТА ? НЯМА НИКОЙ В ТЕХНИТЕ ОГРАЖДЕНИЯ ,А ЗЕМАТ МЯСТО И ПРЕЧАТ ?

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *