Майка и бебе заседнаха в асансьор на надлез

Майка и бебе са заседнали в асансьор на надлез във Варна. Наложило се да бъдат спасявани от пожарникари. Това съобщиха говорителят на ОД на МВР във Варна Ивана Милева, цитирана от Фокус.

Тя посочи, че сигналът е бил подаден вчера към 16.30 часа. На място е бил изпратен екип на пожарната, които са оказали техническа помощ за отварянето на съоръжението. Жената и детето й са били изведени невредими, само с уплах. Това е поредният случай, в който хора засядат в асансьорите на надлеза в кв. „Аспарухово“. Жителите на района са силно обезспокоени от честите аварии, които са причина за спиране работата на асансьорите или рисковете да заседнат вътре. Особен проблем са и множеството вандалски прояви. Редовно в асансьорите има откраднати лампи, а не са рядкост и случаите, в които е изключително мръсно.

Проблемът е, че съоръжението в квартала е направено без да са изградени рампи по стълбите и на практика е почти невъзможно използването му от майки с колички или хора с двигателни проблеми. В района няма и пешеходни пътеки, заради което редовно жителите на квартала пресичат с риск за живота и здравето си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *