„Марек“ загърби скандалите и удари „Добруджа 07“ навън

Волейболният „Марек“ шокира „Добруджа 07“ с 3:2 (22:25, 25:20, 25:20, 16:25, 15:12) насред Добрич. Пред около 700 зрители в зала „Добротица“ момчетата на Найден Найденов показаха, че развихрилият се скандал през седмицата не им се е отразил негативно, а дори напротив. Както е известно, президентът на дупничани Ивайло Константинов обяви, че до 10 дни може да премести отбора в друг град, като има желаещи общини да приемат клуба. Повод за думите му бяха разкритията на новия зам. кмет Бойко Христов, който обяви, че местната зала „Спортна“ е ползвана от волейболния клуб като бащиния. Собственикът на клуба обяви, че ако волейболната общност не получи извинение, то Дупница ще остане без този спорт. На свой ред заместник-градончалникът отговори, че няма да се поддава на ултиматуми и манипулация. Така развръзката остава отворена и все още не е ясно какво ще се случи с клуба. При целия този шум и изключително слабото представяне досега, всички фенове в Дупница бяха сигурни, че в Добрич любимците им ще запишат поредната загуба. Марекчани обаче спечелиха ценен успех. Тежка контузия получи един от лидерите на домакините Димитър Маричков, който в средата на първия гейм бе заменен от голобрадия юноша Даниел Павлов. Травмата повлия негативно на добричлии, които не се представиха на ниво, а от това се възползваха гостите. Над всички за „Марек“ бе Димитър Дулчев с 27 точки. Иван Тасев и Цветелин Цветанов също дадоха своя принос за успеха съответно с 13 и 12 пункта. За „Добруджа 07“ най-резултатен бе естонският диагонал Маркус Уускари с 22 т.
„ДОБРУДЖА 07“: С. Георгиев-2, Уускари-22, Н. Иванов-21, Маринков-2, Арнаудов-6, Бодуров-8, Н. Тодоров-либеро (Павлов-7, Херман-1, Деянов-1, Г. Иванов).

„МАРЕК“: Станчев-4, Дулчев-27, Цветанов-12, Тасев-13, Дамянов-11, Колев-2, Механджийски-либеро (А. Николов, Стоев-3, Съловски-либеро).
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *