Медицински надзор проверява случая с починалата в благоевградската болница родилка, нищи и трагедията с издъхналата пред входа на отделението 68-г. жена

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се захвана със случая с починалата в благоевградската болница родилка с коронавирус, съобщиха за „Струма“ от пресцентъра. Агенцията към Министерство на здравеопазването се е самосезирала и е започнала проверка, изискани са медицински документи, а преди няколко дни проверяващите са посетили болницата и провели разговори с лекари, които имат отношение към случая.

Припомняме, че 33-годишната жена издъхна на 1 декември миналата година в интензивното отделение на МБАЛ – Благоевград. Тя била приета със симптоми и доказана коронаинфекция, но бебето се родило здраво след секцио. Впоследствие обаче родилката развила двустранна пневмония и се наложило да бъде преместена в отделението по реанимация. Там състоянието й се влошило и на другия ден на обяд младата жена починала. Няколко дни след кончината й бебето бе изписано. Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) се самосезира и започна проверка и на случая с починалата 68-годишна жена, която издъхна пред стълбите на терапевтичния корпус на МБАЛ – Благоевград. Трагедията се разигра на 9 декември преди обяд. От 5 дни по предписание на личния лекар жената се лекувала от пневмония в дома си, а тестът й за коронавирус бил отрицателен. Състоянието й се влошило и придружавана от дъщерите си, потърсила помощ в частната болница, а след това се насочили към държавната болница. Жената обаче се свлякла и починала пред стълбите на отделението. По повод инцидента тогава директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че пациентката не е постъпвала при тях. „Жената, която я придружавала, е показала медицински документи в Спешно приемно отделение,  които са я насочили към болница ПУЛС”, обясни д-р Митев. Проверките на ИА „Медицински надзор“ ще отнемат време, няма конкретни срокове, тъй като всеки случай е специфичен.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ВЪЗМУТЕНА

    Така наречената медицинска агенция – медицински контрол е пълна измама,измислена в която работят изхвърлени – пенсионери на държавна хранилка.НИКОГА НЯМА ДА ЗАЩИТЯТ ПАЦИЕНТА.НАВЪРЗАНИ СА КАТО ЧЕРВА.ОЩЕ ОТСЕГА ВИ КАЗВАМ,ЧЕ ВИНОВНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ПОЧИНАЛИТЕ.БОГ ДА ГИ ПРОСТИ.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *