Местят Навални в болнично отделение за осъдени лица

Руските затворнически власти решиха да прехвърлят в болнично отделение за затворници опозиционера Алексей Навални, който е в гладна стачка от около три седмици, предадоха Франс прес и ТАСС.

“Лекарска комисия реши Алексей Навални да бъде прехвърлен в стационар на областната болница за осъдени лица на територията на Трета наказателна колония във Владимирска област, която е специализирана в динамичното наблюдение на подобни пациенти”, съобщи днес Федералната служба за изпълнение на наказанията.

“Към настоящия момент здравословното състояние на Алексей Навални се оценява като удовлетворително, той ежедневно е преглеждан от лекар. Със съгласието на пациента му е назначена витаминна терапия”, се казва още в съобщението.

„Разбира се, че няма да му бъде позволено да умре в затвора, но мога да кажа, че г-н Навални се държи като хулиган. Той се опитва да наруши всички установени правила. Целта му е с всичко това да привлече вниманието към себе си. Днес казва, че лявата му ръка е болна, а утре кракът му, така че журналистите да обърнат внимание”, призова Андрей Келин, посланик на Русия във Великобритания.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *