Министър Николай Нанков и кметът Кирил Котев откриха обновената детска градина в с. Дамяница

Напълно обновената ДГ „Зорница“ в с. Дамяница, община Сандански бе открита днес с водосвет за здраве, много гости, песни и танци.

„В този специален за всички нас ден благодаря на нашите партньори от Република Македония, на Областния управител – г-н Бисер Михайлов за подкрепата, на Министър Николай Нанков за възможността, която имаме за достъп до европейските фондове“  – с тези думи кметът Кирил Котев официално откри детската градина.

Когато разбрах, че ще се открива детска градина в село Дамяница веднага приех поканата да бъда гост, тъй като адмирирам общини, които работят усърдно за развитие не само на своите административни центрове, но и в селата“

След края на официалната част децата от детската градина изненадаха всички гости с кратка програма, подготвена от старши учител Емилия Малинова.  След тяхното изпълнение всички имаха възможност да разгледат обновената и пъстроцветна детска градина!

Направена е топлоизолация на цялата сграда, ремонт на покрива, подменена бе покривната конструкция, дограмата, водопроводната и канализационна мрежа. Направено бе котелното помещение с  доставка на водогреен котел за отопление. Осветителните тела бяха заменени с енергоефективни. Подменена бе мълниезащитната инсталация.

Детската градина вече има и нова ограда и нова подова настилка. Със средства от общинския бюджет се закупиха пекарна, стерилизатор, фризер и пейки. Цялото обзавеждане също бе подменено.

С модернизирането на детското заведение, където се обучават 78 деца от 1 до 7 г., ще се подобри образователната и работната среда в село Дамяница. Проектът е продължение на успешната политика на община Сандански да печели и реализира европейски и трансгранични проекти с голямо социално значение.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *