Мъж завари рояк от над 15 000 пчели в колата си (ВИДЕО)

Мъж завари огромен рояк от над 15 хиляди пчели в колата си, съобщава UPI. Той оставил автомобила си за 10 минути на паркинг пред магазин в Лас Крусес, Ню Мексико, и влязъл да напазарува. При завръщането си с покупките установил, че ще му трябва помощ, за да се избави от жилещите насекоми.

Така на помощ се отзовал 37-годишният пожарникар Джес Джонсън, който не бил на смяна. Той обаче бил единственият от пристигналите на място спасители, който имал опит с пчели, тъй като притежавал няколко кошера. Джонсън успял да извади рояка, който имал собствена кралица майка и търсел подходящо място да създаде кошер. За пчелите не било нещо необичайно да се разделят през пролетта и да създават нови колонии. А отвореният прозорец на автомобила и топлото купе изглеждали благоприятно за целта място.

Джонсън успял да пренесе рояка до един от собствените си празни кошери, където пчелите ще могат да създадат нов дом. От полицията в града обаче съобщават, че пожарникар и служител в магазина са били ужилени докато е траела операцията по отстраняването на рояка, но състоянието им не е сериозно.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *