Наградиха с нова зала най-младия боксов клуб в Благоевград след успешната година

Поставихме си за цел сезонът да бъде по-добър от предишния и се получи, скоро ще имаме и професионален състезател, заяви треньорът на „Ротунда“ М. Йорданов

Най-младият боксов клуб в Благоевград – „Ротунда“, получи своеобразна награда след успешната 2023 г. и от новата година вече е в нова зала. Доскоро възпитаниците на треньора Мартин Йорданов деляха едно помещение с каратистите от „Спартак“ в сградата на закрития пазар, но сега могат да наситят графика по собствено желание.

„Поставихме си за цел сезонът да е по-добър от предишния и се получи. Участвахме в 4 възрастови групи – ученици, юноши, младежи и мъже, които премериха сили в 7 състезания от държавния спортен календар на българската федерация. Имахме 14 картотекирани състезатели и тук е моментът да поздравим всеки от тях за борбената игра и раздаването в тренировъчния процес. Вярвам, че в новата зала ще се чувстваме още по-добре. Другата новина е, че от тази година ще бъдем част от „Бул топ тийм“ и ще работим съвместно с отбора на „Ипон“ (Благоевград). Скоро ще имаме и професионален състезател“, заяви М. Йорданов, който е и председател на „Ротунда“. Най-значимите успехи на ринга през 2023 г. постигна Кирчо Герасимов. Той стана държавен вицешампион за младежи в кат. до 51 кг на ДЛОП (първи кръг) и купа „България“ в Петрич през февруари. Това му даде възможност за проби в националния младежки тим. По-нататък К. Герасимов взе сребро от „The greatest open” в Лазаревац (Сърбия), а на първия си голям международен форум в Арад (Румъния) слезе в кат. до 48 кг и отстъпи на старта на представител на Азербайджан с 2:3 съдийски гласа. Завършекът на сезона бе със златен медал на „Смело сърце“ в Благоевград.

Най-успешното си състезание „Ротунда“ регистрира в зала „Арена Петрич“ през ноември на ДЛОП (втори кръг) за ученици, където спечели 4 медала с петима боксьори. Валентин Петров (32 кг) заслужи сребро, а с бронз се окичиха Антонио Христов (66 кг), Мартин Димитров (70 кг) и Мартин Стоилов (75 кг). Трети на ДЛОП (втори кръг) за юноши в зала „Скаптопара“ е Илиян Калайджийски (42 кг). В същата проява изключителен дебют на ринга направи балканският шампион по ММА Данаил Милчев (63 кг). Той постигна 2 победи с по 3:0, ала на 1/4 финалите бе ощетен от съдиите, което го лиши от заслужен медал. Освен това Мартин Димитров се класира втори в кат. до 66 кг на държавния личен шампионат в Плевен и трети на ДЛОП (първи кръг) и купа „България“ за ученици в Ботевград. Малко не достигна отличие да вземат през сезона и Лоренцо Иванов, Костадин Петров, Васил Николов, Евгени Стоянов, Кристиян Кюров, Давид Маринов и Васил Георгиев, който направи дебют при мъжете в сериозната кат. до 80 кг.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *