Над 100 млади таланти се изявиха в националния ученически конкурс на ЮЗУ „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“

Над 100 млади художници, артисти, музиканти се изявиха в националния конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Той е част от седемнадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата.

В конкурса се включиха ученици от Благоевград, Петрич, Симитли, Видин, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Те показаха своя талант в категориите „Театрално изкуство“, „Музика“ и „Изобразително изкуство“.

Жури от хабилитирани преподаватели оцени и класира участниците. Призьорите в отделните категории бяха отличени с дипломи, които се признават за успешно положени конкурсни кандидатстудентски изпити и ще получат възможност да продължат образованието си в релевантни специалности на Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Грамоти за постигнати високи резултати в художественото образование с талантливи ученици бяха връчени и на преподавателите.

В рамките на конкурса се проведе и Ден на отворените врати, по време на който бъдещите кандидат-студенти се запознаха с материалната база и присъстваха на занятия на студентите.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *