Намаляват случаите на коронавирус в Кюстендилска област, но смъртността остава висока

23 са новите случи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през последните 24 часа. В община Кюстендил лицата, дали положителни проби за инфекцията, са 13, в Дупница – 4, по два нови случая има в общините Рила и Кочериново, по един новозаразен в Сапарева баня и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб. 54 души са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Четирима от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

19 са настанените за лечение пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние. Изписани са 8 излекувани.

16 са хоспитализираните лица в Ковид отделението на общинската болница в Дупница. От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение.

Двама души с положителни проби за инфекцията са починали през изминалото денонощие. Това са 74-годишен мъж и 65-годишна жена от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *