НАПУК НА КОВИД КРИЗАТА! С оферта от 10 920 лв. за павилион на Коледния базар в Благоевград семейство от Рилци шокира конкуренцията

Семейство от с. Рилци шокира конкурентите си на търга за наем на обекти на Коледния базар в Благоевград с оферта от 10 920 лв. за единия от двойните павилиони. Търгът за отдаване под наем на 4 сглобяеми заведения и 5 лавки за търговия с подаръци се проведе вчера, след като миналия месец наддаването се отложи заради непълен състав на комисията.

Съдружниците в ДЗЗД „ДМ-17“, съпрузите Милена и Димитър Грозданови, изненадаха останалите участници в търга с предложението си от 9100 лв. без ДДС. Офертата им за наем на павилиони 3 и 4 с начална цена 3326,84 лв. без ДДС за 16 кв.м закрита площ и 64 кв.м открита бе отворена първа от общо три подадени и секунди след произнасяне на сумата присъстващи в залата ги поздравиха с „Честито!“.

Участниците в наддаването

На второ място с предложение от 5400 лв. без ДДС остана „К и Д 17“ ООД на ресторантьорите Красимир Николов (Краси Шапката) и Димитър Благов, които няколко години поред печелеха обекта, а трети в наддаването с оферта от 3500 лв. без ДДС е „БАС-71“ ЕООД на бизнесмена Борислав Аршинков.

Участниците в търга не скриха колко са озадачени от предложената от ДЗЗД „ДМ-17“ цена в условията на Ковид кризата и няколко от тях директно зададоха въпроси на дамата, представляваща обединението, дали са си направили добре сметката, тъй като сега местата и вътре, и вън трябва да са наполовина, а и клиентите рязко са намалели. Отговорът бе, че предложението е направено на база на миналогодишен опит. Семейство Грозданови имат магазини за плод и зеленчук в Рилци и в Благоевград, а миналата година съпругата е работила в една от коледните механи на базара и е наясно с оборота, научи „Струма“.

Офертата им не е най-високата, предлагана за наем на павилион на Коледния базар, рекорда продължава да държи Иво Митев-Скиф, който със съдружника си миналата година дадоха 11 111 лв. без ДДС за наем на едно от временните заведения на площад „Г. Измирлиев“, но тогава страната не бе в епидемична обстановка.

Без конкуренция за единия от малките павилиони за скара-бира със закрита площ от 8 кв.м и открита от 40 кв.м бе Росен Десподов, който наддава чрез фирмата си „Роки 1975“ ЕООД и тази на жена си Дафинка „Роко 1975“ ЕООД. Наеха го за 1995 лв. без ДДС, при начална цена от 1993,12 лв. без ДДС.

Другия павилион със същия размер ще стопанисва за 40 дни, както предните години, Иван Байрактарски-Бари. Той спечели наддаването с оферта от 2050 лв. без ДДС, с 20 лв. по-висока от тази на конкурентите си от „К и Д 17“ ООД и с 30 лв. повече от останалия на трето място Б. Аршинков с „БАС 71“ ЕООД.

Втория голям павилион на Коледния базар взе Николай Христов с фирмата си „Рони-НХ- 94“ ЕООД, който традиционно работи с Иво Митев-Скиф. При начална цена от 3326,84 лв. без ДДС, той предложи 3370 лв., с 20 лв. повече от Красимир Николов и съдружника му в „К и Д 17“ ООД Димитър Благов.

По време на наддаването Иван Ганчев-Ганята постави пред комисията въпроса за намалението от 30% на общинските наеми за търговски площи, но остана разочарован, като разбра, че то не касае Коледния базар, а и намалението още не е влязло в сила, тъй като трябва да минат 2 седмици от гласуването му от ОбС.

Преди да напусне заседателната зала пък Иво Митев-Скиф настоя пред комисията павилионите да се сглобят възможно по-рано, тъй като при „влизането“ в тях наемателите имат поне още 3-4 дни работа за оборудване, в които не обслужват клиенти.

Представителите на Общинска администрация в комисията обясниха, че вече е воден разговор в тази посока с управителя на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев, който е обещал да направи всичко по силите си, въпреки че почти половината от работниците са болни.

Нямаше интрига на търговете за павилиони за подаръчни стоки с площ от 5 кв.м, за четири от тях кандидатстваха с двете си фирми „Серги 05“ ЕООД и „Крис-Н и С 2“ ЕООД  Сергей Сукалински и съпругата му Надежда и ги наеха срещу 364 лв. без ДДС за лавка.

Един от павилионите на Коледния базар тази година не бе обявен на търг, в него ще се предлагат украшения и подаръци, изработени от потребителите на социални услуги в общината, които предни години правеха базар, но предвид обстановката е по-безопасно да ограничат контактите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *