На есенна академия за млади и новоназначени учители Ученици от ПГ по транспорт в Разлог съставяха задачи и се оценяваха взаимно в урок по математика

Деветокласници от Професионалната гимназия по транспорт в Разлог сами съставяха задачи и се оценяваха взаимно в открит урок по математика. По този начин бе дадено началото на есенната академия, чрез която опитните старши учители в ПГТ подпомагат своите млади и новоназначени колеги.

Академията започна с открит урок на инж. Цветанка Даракчиева по математика в IX клас. Темата „Класическа вероятност“ беше интересна и за учителите по математика от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, а сред присъстващите бе и старши експертът по математика в РУО – Благоевград Славка Манова. Инж. Даракчиева демонстрира перфектна предварителна подготовка и иновативни методи в теоретичната и експерименталната част на урока. Успя да активира познавателните възможности на учениците и те работиха задълбочено и мотивирано.

Отборите „Айнщайн” (бели), „Архимед“ (зелени), „Питагор“ (червени) и техните капитани се представиха отлично, сами формулираха част от задачите към съучениците си, оценяваха се взаимно, правиха изводите. Използваха различни ресурси – мултимедийна презентация, флипчарт с кръстословица, диаграми и табла, за да убедят присъстващите в своите тези.

В последвалата дискусия гостуващите преподаватели споделиха отлични впечатления и изброиха педагогически практики, които ще приложат в своята работа. Наложи се общ извод, че класическата вероятност може да се изучава по интересен начин с използване на разнообразни учебни ресурси, включително демонстрираните от инж. Даракчиева електронни платформи.

Впечатляващ е и фактът, че в Професионалната гимназия по транспорт провеждат академията вече 4 години, като с цикъл от открити уроци по различни предмети се подпомагат новите попълнения в колектива и се обменят добри педагогически практики с учители от други училища.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *