Нещо фрапиращо се случи в кухня за деца! Климатик едва не уби хлапе

Необезопасен климатик за малко не уби хлапе във Враца. Фрапиращото в случая е, че животозастрашаващото съоръжение е на млечна кухня за деца. За инцидента съобщиха днес близки на пострадалото момченце.

Те разказват, че всичко се случило към 12 часа днес при млечната кухня „Двете щръклета“, която се намира зад пощата в ж.к. „Дъбника“ . Родители, заедно с баба, завели невръстната си дъщеричка и 5-годишния си син да вземат храна за бебето. Момченцето Светлин останало с бащата и бабата извън кухнята, съобщава БулНюз.

Детето обикаляло и подскачало пред постройката. В един момент обаче се подпряло на външното тяло на климатичната система на кухнята. Хлапето мигом се свлякло на земята с писъци. По думите на бабата Соня Иванова, то било ударено от ток със силен волтаж, който буквално е изпържил ръката му.

Родителите веднага го откарали в спешния център, където медиците прегледали и обработили раните му. Заради силният токов удар обаче детето треперело и получило тикове, за това се наложило да му направят допълнителни изследвания, едно от които е ЕКГ на сърцето. Лекарите имали съмнения, че състоянието му може да е по-сериозно от очакваното. Изследванията обаче не показали усложнения и други проблеми освен обгорената ръка.

Близките на пострадалия малчуган са потресени от липсата на безопасна среда в града. Млечната кухня се посещава основно от родители на малки деца, които често ги вземат със себе си, за да им вземат храна. Хлапетата не разбират опасността от подобни електроуреди и е задължение на стопаните на обектите да се погрижат за сигурността им.

Срещнахме се с управителя на млечната кухня Георги Ангелов, който продаваше днес храната. Той заяви, че не е чул за инцидента и единствено мъж го попитал дали климатикът е на млечната кухня, но не казал нищо друго. Управителят бе категоричен, че няма как малчуганът просто да се е подпрял на климатика и да е пострадал, като дори демонстративно го пипна пред наш репортер. В допълнение Ангелов заяви, че днес уредът дори не е включван.

„Родителите са длъжни да пазят децата си. Може момчето да е бръкнало с нещо в климатиното тяло. Всеки ден тук си играят по 20-30 деца и досега не са се случвали никакви инциденти“, каза още Ангелов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *