Не изхвърляйте сухия козунак, превърнете го в невероятна карамелова торта

Великден отмина, а вкъщи остана доста козунак. Не бързайте да го изхвърляте, защото можете да сътворите чудеса с него.

„Фокус“ ви предлага една невероятно добра рецепта, в която главният герой е именно изсъхналия ви козунак.

Необходими продукти:

козунак – 1 средно голям, сух

прясно мляко – 1 литър

яйца – 5 – 6 броя

ванилия – 2 пакетчета

захар – 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см – до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият козуначен сладкиш с крем карамел се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

източник: gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *