Нива с канабис открита до вилата на съветника от ГЕРБ в Петрич Г. Ангелски в с. Гега

Нива с канабис откриха полицаите на ГКПП – Златарево до вилата край с. Гега на петричкия общински съветник и секретар на общинската организация на ГЕРБ Георги Ангелски.

Растенията са били забелязани завчера при обход на района и хеликоптер в хода на провеждаща се от няколко дни полицейска операция във връзка с наркопроизводството и наркоразпространението. При проверка на място на нивата е бил задържан първият братовчед на Ангелски – Пламен. При писмените показания, дадени от съветника в полицията по-късно, Г. Ангелски е посочил братовчед си като човек, който наглежда имота в негово отсъствие. Не е ясно как съветникът и брат му Стефан, които са съсобственици на имението, не са забелязали при отскачането си до вилата специфичните листа на канабиса до прозорците на спалните им.

„Ченгеджийски истории, имотът е наследствен и не мога да отговарям за другите”, бе лаконичният коментар на Ангелски по телефона пред „Струма”.

Любопитното е, че вече трети ден акцията до с. Гега не се появява в ежедневните бюлетини на МВР, където се прави преглед на криминалните прояви през последните 24 часа. Бюлетините винаги започват с полицейски находки на силно разпространения в Петричко канабис, или индийски коноп. Например вчера под № 1 в бюлетина за криминогенната обстановка на територията на Благоевградска област фигурира новината за открити 115 растения от рода на конопа с общо тегло около 175 кг, намерени в обезлесен участък в землището на с. Дебочица, под местността Коматински скали.

Предишния ден новината беше, че полицейски служители от РУ – Петрич са открили в местността Куманица, землище на с. Яворница, 53 зелени растения от рода на конопа с общо тегло около 212 кг, реагирали при тестване на канабис.

И в двата случая новините завършват с уверението, че е „образувано досъдебно производство, а работата по случая продължава“.

49-годишният Г. Ангелски е съветник от ГЕРБ втори мандат. Тези, които не го знаят от изявите му в ОбС или с партийна работа в ГЕРБ, го познават като бивш шеф на ДАИ, откъдето ту го отстраняваха, ту сам напускаше, ту после пак подаваше документи за шефския пост. За пръв път той застана начело на Автомобилната инспекция в Благоевград през 2011 г., на мястото, освободено от пенсиониралия се Иван Василев. По-късно от ДАИ изтече информация, че победил останалите 7 претенденти за поста с подходящо образование – магистър по технология и управление на транспорта, и 10 г. професионален стаж, включващ 5 г. началник на автогарата в Петрич.

Малко по-късно Ангелски бе освободен от поста, а причините и до днес са загадка. През 2014 г. той беше реабилитиран по съдебен път, но през дeкeмври 2016 г. напусна системата по собствено желание, като изтъкна за това „лични причини“.

3 г. по-късно явно личните причини изчезнаха, защото той пак се яви на конкурс за шеф на ДАИ, но този път котка му мина път и не успя да влезе за трети път в началническия кабинет.

По средата на първия му съветнически мандат 2015-2019 г. Г. Ангелски бе назначен за зам. управител на „Енвиронман – Тео – България“ – фирмата за чистота на община Петрич, в която общината държи 49%, а останалите 51% са на частно дружество, и тази му нова месторабота пак му навлече неприятности. Заради несъвместимостта на длъжността му председател на ПК „Териториално селищно устройство, транспорт и екология” към ОбС и зам. шефското му място в общинската фирма колегите на Ангелски в местния парламент от ВМРО неколкократно повдигаха въпроса в заседателната зала, жалиха се в прокуратурата, държавното обвинение препрати преписката в Комисията по конфликт на интереси, но до момента произнасяне от страна на ведомството на Сотир Цацаров няма.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *