НОВА ТАКТИКА! Месец след началото на учебната година в благоевградското СУИЧЕ стартираха кампания по набиране на първокласници за 2021/2022 г. с идеята да направят три вместо досегашните две паралелки

Няма и месец от началото на настоящата учебна година в благоевградското СУИЧЕ /средно училище с изучаване на чужди езици/ стартираха кампания за първокласници за следващата. Така от училището изработиха цветни брошури – 1 клас 2021/2022 г. под мотото „Ние вярваме, че вашите деца заслужават най-доброто образование и сме уверени, че можем да им го предложим”, в диплянките се акцентира на материалната база, историята и успехите на СУИЧЕ, приоритетите при възпитанието, обучението на децата. Накрая са посочени и имената, и телефонните номера на три учителки, определени за класни ръководители на първолаците за след една година.

По повод иновативната практика директорът на училището д-р Светлин Абаджиев сподели, че идеята за брошурите се родила спонтанно. Предложението, което дали учители, било съгласувано и подкрепено от ръководството. „Вярно е, че малко подранихме, но става въпрос не за прием или записване на първокласници, а за рекламна кампания, каквато може да се провежда и 5 години по-рано”, коментира директорът.

Той разказа, че дизайнът и оформлението на брошурките са дело на учителя по изобразително изкуство. Самият д-р Абаджиев, който е изтъкнат художник, също е дал своето мнение и преценка, а начинанието е реализирано и под зоркия поглед на зам. директора Маргарита Спирова – специалист по информационни технологии. Към момента по заявка са изработени и отпечатани 100 бр. брошурки, а що се касае до вложените пари в кампанията, ръководителят на СУИЧЕ заяви: „Инвестицията си заслужава!”.

Любопитното е, че училищният план-прием в 1клас се обсъжда на педагогически съвет и се утвърждава със заповед на директора. Преди това – до края на януари, от общината трябва да изпратят списъците с децата, подлежащи на записване деца в първи клас. Въз основа на това се изготвя анализ на училищно ниво и се определя броят на паралелките. Това повдига въпроса: откъде в СУИЧЕ знаят колко ще са след една година бъдещите първокласници в района. В тази връзка директорът разясни, че са направили предварително проучване, както и че досега успешно – на 100 процента, реализират 2 паралелки в първи клас и една в осми.

„Все пак, ако има голям наплив, не може да направим 4 паралелки в 1 клас заради материалната база”, уточни д-р Абаджиев и призна, че амбицията им през 2021/2022 г. да сформират 3 класа с първолаци вместо досегашните два. По отношението на кампаниите досега от СУИЧЕ са организирали дни на отворените врати, ходили са в съседната детска градина, а деца от ДГ са гостували в училището. Заради коронавируса обаче това няма как да се случи сега, затова от училището смятат да се рекламират и респективно да привлекат вниманието на родителите на бъдещи първолаци чрез брошурите.

„Засега не предвиждаме организирано разпространяване на брошурите. Учители ще ги раздават на и чрез познати”, каза за новата рекламна кампания директорът на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски”.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *