НОВИНА ОТ БЛАГОЕВГРАДСКИЯ ВУЗ! След главния прокурор Ив.Гешев и бившият министър на вътрешните работи Мл. Маринов стана докторант в ЮЗУ

След главния прокурор Иван Гешев и доскорошният министър на вътрешните работи Младен Маринов стана докторант в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Той е зачислен миналата седмица след проведен факултетен съвет и ще надгражда знанията и компетентностите си с докторантура в Катедрата по „Национална сигурност и и публична администрация„ към ПИФ.

Както Ив. Гешев, така и Мл. Маринов е приет в самостоятелна форма на обучение. Припомняме, че според вътрешните правила за развитие на академичния състав на ЮЗУ докторантите в самостоятелна форма се приемат без изпит през цялата академична година, след представяне на проект на дисертационния труд, разработен в основната му част. Конкретно бившият министър на вътрешните работи е кандидатствал за докторант в ЮЗУ с разработка, свързана с границите и граничния  контрол, разбра репортер на „Струма“.

Самият Младен Маринов е възпитаник на ЮЗУ „Н. Рилски“. Той е завършил първо академията на МВР, след което през 2005 г. се дипломира в специалност „Право“ в Югозападния университет в Благоевград. Работи в МВР от 1991 г., като е бил зам. директор и директор на СДВР, главен секретар на МВР. През септември 2018 г. бе избран за министър на вътрешните работи от 44-ото народно събрание, а в края на  миналата седмица бе отстранен заради дейаствия на полицаи спрямо протестиращи.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

6 Коментара

 1. pepi petrov

  Въобще не трябваше да отварям този сайт. Оказа се , че докторантите са многооооо интересни. Удивлявам се как може ЮЗУ ръководството, така наречено, да позволи такива груби грешки. Никаква реакия от ЮЗУ след изливане на две седмици помия в пресата и сайтове. Това се казва аматьорщина. Или страх! Силно се съмнявам г-н Марин да има научен капацитет да ръководи докторанти въобще, камо ли главен прокурор, който и да е той. Интересното е че той е научен ръководител и на дъщерята на декана на философския факултет г-н Манов, както и на заместник министърката на правосъдието Ахладова! Това се нарича само по един начин – лакомия и алчност за важничене и власт! ЮЗУ си отива! А този млад човек е изтрит за научните среди!

  Отговор
 2. Илиян Цветанов

  Жалко за ЮЗУ. Такова падение…такава безличност…такова отсъствие на мнение…никаква реакция на ръководството на юзу и правния факултет при положение, че името на тези звена се развява като насрани гащи в цялата страна. Тъжна картинка. Ако пък всичко е точно – и трудовете са обсъдени в присъствието на двамата кандидати, защо не ги използва ЮЗУ с рекламна цел …да се покаже , че са част от блестящото бъдеще на университета…да се напишат темите им…да се вдигни имиджа на юзуто и бобито и никиту. Жалко! Тъжно! Срамно! Болезнено елементарно! Но най-вече – оскърбително и унизително за хората работещи в там – защото облагите отиват на друго място! Юруков и фамилията му са позорно обвързани с университета…за другото лице…има – баби , дядовци…и още нещо…Но…нека са живи и здрави! Да се надуват..имаше такава детска песничка – балонът се надувааааа…надува се балонааааа….и пуууук

  Отговор
 3. Уточнение

  Друго си е да пише пред името “д-р”! Обаче се питам защо бягат от юридическия факултет на СУ,а се натискат в ЮЗУ.Не знам дали няма юридически и в Тутракан или Дуранклак, къето още по-лесно да се сдобият с тази степен? Това е под нивото на институциите, които оглавяват.

  Отговор
 4. Фуражката

  И този май е “завършил” ускорените дистанционни курсове на Ал. Воденичаров за “гениални” ПИФ-чета милиционери и бандити, които за 2-3 години си купиха дипломи за юристи. Нищо чудно да са били състуденти с Шиши, които никой не е виждал в ЮЗУ.

  Отговор
 5. Запознат

  А дали са спазени изискванията на ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА
  ЗА РАЗВИТИЕ НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ
  В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ” – чл. Чл. 17. (1) Приемът на докторанти в самостоятелна форма на
  обучение се извършва без изпит, през цялата академична година, след
  представяне на проект на дисертационния труд, разработен в основната му
  част.
  (2) Кандидатите за докторантура в самостоятелна форма на обучение
  подават в отдел „Академично и научно развитие” следните документи:
  заявление за зачисляване на докторантура към съответното структурно
  6
  звено, проект на дисертационния труд, разработен в основната му част,
  както и библиография, диплома за магистърска степен, автобиография,
  мотивационно писмо.
  (3) В срок до един месец от подаване на документите проектът на
  дисертационния труд се рецензира и обсъжда от катедрения съвет в
  присъствието на кандидата. Ако катедреният съвет одобри представения
  проект, ръководителят на катедрата прави предложение до декана за
  темата на дисертацията, научната област, индивидуалния учебен план за
  работа на докторанта и научния ръководител.
  Странно е дали и двамата докторанти на ЮЗУ – Гешев и Маринов са представили проект на дисертационния труд, разработен в основната му част. Дали катедрата – катедрения съвет е рецензирала и обсъдила в присъствието на кандидатите проекта на дисертационният им труд???Или тепърва ще се пише от корифея в правните науки Марин……

  Отговор
  1. Ювенал

   Със сигурност са предали пачките на тлъстия Марин и обещания за чадър на пенсионера-пишман професор и нагъл крадец, тъпанглавата Юруков.

   Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *