Нов кметски мандат за Петър Паунов

Петър Паунов печели изборите за кмет на община Кюстендил на първи тур при обработени на сто процента от протоколите на 112 секции, обяви председателят на ОИК Венцеслав Механджийски. 

 Градоначалникът се ползва с доверието на 54, 96 на сто от хората, отишли да гласуват или това са общо 11 793 души . Основният му опонент Здравко Милев е с 25, 80 %- 5 537 гласа. Трети остава Младен Ризов със 7, 21 % – 1 548 и Ива Накова 4, 88 %- 1048, посочи Механджийски. Последната обработена секция е била в 6 часа сутринта в понеделник , а  избирателна активност  е от 41, 83 % . Не подкрепям никого са избрали 7.14% или 1532 гласоподаватели.

„Изборният ден протече нормално. Имаше няколко жалби, но при проверка от колегите и не бяха установени нарушения. Касаеше се за технически грешки, което не е нещо сериозно за такъв вид избори. Всичко премина без произшествия”, добави председателят на ОИК.

Механджийски обясни, че този път секционните избирателни комисии не са допускали съществени грешки при попълване на протоколите.

Гергана Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *