Образователният министър със заповед за учениците от 5 до 12 клас

Министърът на образованието Красимир Вълчев издаде днес заповед за продължаване на онлайн обучението за учениците от 5-и до 12-и клас до 31 януари 2021 г. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град на директорите на столичните училища, предаде БТА.

Заповедта на министър Вълчев е издадена във връзка с изменение и допълнение на заповед на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов, относно удължаване на срока на въведените временни противоепидемични мерки на територията на България до 31 януари 2021 г.

“Нареждам в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5-и до 12-и клас, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии”, се казва в заповедта от днес на министър Красимир Вълчев.

Той уточнява, че заповедта се издава поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата.
Учениците от 1-и до 4-и клас се връщат за присъствено обучение в училищата от 4 януари 2021 г.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *