Обраха къщата на фермера Г. Милушев, докато празнуват абитуриентската на сина му, апашът обезвредил първо камерите

Пистолет и 6000 лв. задигна нагъл апаш от дома на фермера от дупнишкото с. Яхиново Георги Милушев. Ударът е направен, докато със 100 гости той празнува в заведение в Сапарева баня абитуриентската на сина си Радослав.

Около 1,30 ч. вчера сутринта семейството се прибрало вкъщи с намерение купонът да продължи, но били неприятно изненадани. Открили дома си претарашен, от специлна метална каса, в която Георги заключвал оръжието си, са задигнати пистолетът и парите. Един от прозорците от задната страна на къщата бил разбит и през него е влязъл крадецът, като преди това извадил дисковете от видеокамерите в имота.

Вчера репортер на вестник “Струма” отиде в дома на Г. Милушев, но само майка му Венетка беше вкъщи. Георги по това време даваше показания в полицията в Дупница. Ето какво разказа разтревожената жена, тъй като това е второ посегателство само за месец срещу семейството:

“Веселихме се на абитуриентската на внука ми. От Италия дойде и другият ми син. Имахме много гости. След като приключи тържеството в ресторанта в Сапарева баня, се прибрахме вкъщи и установихме, че е влизано и е разбита касата за оръжие на Георги. Изтръпнахме всички от гледката. Имаше разхвърляни дрехи по пода. Въпреки че Георги монтира камери, след като взривиха джипа му, крадецът е влязъл и задигнал оръжие и пари. В сейфа имаше и две пушки. Те не са взети. Бяха оставени на спалнята, задигнати са и паспортите на семейството на сина ми, който пристигна от Италия.

Живеем в страх. Щом влязоха и в спалните ни, ще влязат пак. Психическият тормоз е голям. При взрива на джипа всички спяхме, когато се чу гърмът. Още не сме се съвзели от този удар, а сега и друг”, разказа притеснена Венетка, майката на фермера Г. Милушев.

Както вестник “Струма” писа, на 23 април беше взривен джипът на фермера, паркиран в гаража до дома му. Гаражът е без врати и някой безпрепятствено беше поставил адската машина под колата. Тя избухна призори и изтърбуши отвътре “Ленд Роувър”-а на Г. Милушев. Тогава той се усъмни в бившия си съдружник д-р Марио Атанасов, но след като беше поставен на детектора на лъжата, съмненията отпаднаха от него. Все още се води следствие по случая.

Г. Милушев от 20 г. се занимава с отглеждането на 150 крави. Обработва 9000 дка земя, взета под аренда. На 18 май даде курбан едно теле и 8 овце за всички жители на селата Червен брег, Яхиново и Крайници.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *