Обявяват търгове за 20 павилиона в Благоевград на фалиралата „ЛАФКА“ с начална цена 80 и 140 лв. без ДДС

20 павилиона на фалиралата „ЛАФКА“ в Благоевград ще се разиграят на търгове за отдаване под наем за срок от 5 г. Искането е внесено в ОбС от кмета Илко Стоянов и предстои да се гласува на сесията в петък.

Павилионите станаха общинска собственост след изтичане на 10-г. договор. Фактически броят им бе 28, но във времето по различни причини част от тях са били премахнати. Последните няколко години те стоят затворени, а интересът на търговци е голям. Предлага се началната тръжна цена да е 140 лв. и 80 лв. без ДДС, в зависимост от ситуирането им. Размерът на всички е един и същ – по 4 кв.м.

Наддаването да тръгне от 140 лв., се предлага за павилионите на пл. „Македония“ до пицария „Верде“, пред сградата на НАП, на пл. „Хр. Ботев“ до сградата на пощата, преди моста на р. Бистрица до стълбите към ресторант „Русалка“, между сградите на РЗИ и ДТ „Н. Вапцаров“, на ул. „Бр. Миладинови“ в района на АУБ, на ул. „Крали Марко“ срещу бившия Трети корпус на ЮЗУ, на пл. „Г. Делчев“ при Джамията, на автобусните спирки при Младежкия дом и срещу магазин „Нова“.

С начална цена 80 лв. без ДДС се очаква да тръгне наддаването за павилионите пред КФМ АД, на бул. „Д. Солунски“ на спирката при автогарата, на автобусната спирка пред „Пирин комерс“ АД на бул. „В. Левски“, на бул. „Д. Солунски“ пред КАТ, на спирката пред ЗИИУ „Стандарт“, на ул. „Ив. Михайлов“ пред сградата на РТВЦ, на ул. „Славянска“ пред медицинската лаборатория, в жк „Еленово“ пред бившия магазин „Валан“, в жк „Струмско“ срещу РУМ.

Ако местният парламент даде съгласието си, търговете е възможно да се насрочат веднага след влизане в сила на решението през май или юни.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *