HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ОПАСНА АГРЕСИЯ! Бившият началник на Военно окръжие – Благоевград подп. Л. Праматаров задържан след нападение над журналистка, ранява ръката й, чупи личния й телефон…

Бившият началник на Военното окръжие в Благоевград подполковник Любомир Праматаров бе задържан вчера със заповед до 24 ч., след като безпричинно нападна репортерка на вестник „Струма” и употребявайки сила, изтръгна от ръката личния й телефон, с ярост го хвърли в ската и го счупи.

Инцидентът стана малко след 14 ч., когато екипът ни отиде да снима опожарения предишната вечер магазин за хранителни стоки в жк „Ален мак” №38 в Благоевград, включен в официалния бюлетин на МВР.

Вчера ОД на МВР – Благоевград съобщи: Получен е сигнал за пожар в магазин за хранителни стоки в жк „Ален мак” в Благоевград, пострадала е 60-годишна жена, която е без опасност за живота. Нанесените щети при инцидента са върху бяла и черна техника, покривна обшивка и опушени стени.

Магазинът е собственост на подполковника, но при пожара е пострадала съпругата му Спаска Праматарова при опита си да потуши огъня. Транспортирана е в спешно отделение на благоевградската болница и след лекарския преглед и обработка на изгарянията е освободена за домашно лечение.

Докато журналистката ни разговаря в междублоковото пространство със служители от ЧЕЗ Разпределение, които вчера отстраняваха нанесените щети от пожара в елтаблото под хранителния магазин, подп. Л. Праматаров изненадващо я нападна. Присъствието и намесата на служителя на ЧЕЗ предотврати по-сериозни последствия.

За случилото се е подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнаха служители от ІІ РУП – Благоевград, но нападателят се укри. След предприети спешни действия от криминалистите той е установен и отведен в полицията със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата.

Снети са обяснения от присъстващите на мястото на инцидента. Журналистката е с ранена ръка от агресивната хватка на подполковника, снощи тя потърси медицинска помощ.

Какво дава основание на бившия военен шеф да посяга на журналистката при изпълнение на служебните й задължения, без тя по никакъв начин да е нарушила гражданските му права, без да е влязла в имота му, без да е направила опит да го снима, нито да го провокира по какъвто и да е начин?!

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *