Опит за незаконно превеждане и преминаване през ГКПП Кулата – Промахон завърши неуспешно

Районна прокуратура – Петрич е постигнала споразумение с Г.В., гражданин на Северна Македония, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 280, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

         На 28.09.2020 г. подсъдимият В. (на 71 години) пристигнал на ГКПП Кулата – Промахон, като управлявал товарен автомобил с влекач и полуремарке. При извършена проверка в моторното превозно средство е била открита гражданката на Франция Л.Г. В хода на разследването по случая е било установено, че с действията си подсъдимият направил опит за незаконно превеждане на жената през границата на страната с Гърция.

         Чужденецът се е признал за виновен за извършеното от него деяние и се е съгласил да му бъде наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лева.

         Сключеното споразумение е било одобрено от съда, което има последиците на влязла в сила присъда.

         Междувременно е приключило и наказателното производство срещу френската гражданка Л.Г. за извършеното от нея престъпление по чл. 279, ал.1 от НК – незаконно преминаване на границата. Двадесет и четири годишната жена заявила, че пътувала за среща с приятеля си в Гърция.

За влизането на територията на България без разрешение на надлежните органи на властта на подсъдимата Г. е наложено наказание от пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба от 100 лева.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *