Оспориха изборите за кмет на с. Дъбница и с. Огняново

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба от Мустафа Мейзин против решение №175 от 04.11.2019г. на Общинска избирателна комисияГърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дъбница на втори тур Синем Бекирова.

Жалбоподателят оспорва решението на ОИК Гърмен като незаконосъобразно. Мустафа Мейзин посочва в жалбата до Административен съд – Благоевград, че действителни бюлетини с отбелязан вот за него за записани за Синем Бекир. Жалбоподателят посочва и доводи за гласували на балотажа избиратели със спорно право на гласуване за кмет на населеното място.

В Административен съд – Благоевград постъпи още една жалба срещу решение на ОИК Гърмен. Иван Ижбехов, кандидат за кмет на село Огняново оспорва решение №176 от 04.11.2019г. на Общинска избирателна комисияГърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Огняново на втори тур Димитрия Гюрова.

Жалбоподателят оспорва съдържанието и истинността на протокола на ОИК Гърмен. Посочени са доводи за неправилно броене на бюлетините в СИК №15 в село Огняново.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *