Отварят заведенията и след 23,30 часа за празниците, ако има по-малко заразени

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви в ефир, че е възможно да направят компромис и заведенията да работят и след 23,30 часа на празниците. Условието е да има по-добри показатели за заразените с коронавирус.

На терен съм в зимните курорти – важно е да се спазват мерките в местата за настаняване. Предстоящият зимен сезон ще има, не може да се говори за добра година, но ще се работи. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Марияна Николова.

“Всички заедно трябва да имаме дисциплина. Клъстърните случаи не могат да бъдат взимани под общ знаменател в конкретните курорти”, разкри още министърът.

“Ако имаме по-добри показатели за заразени бихме могли да направим компромис за празниците – заведенията да работят и след 23:30”, коментира Николова,

В туризма много помогнаха мерките 60/40 и 80/20, разкри Марияна Николова.

“Деликатна е ситуацията с екскурзоводите – повече от тях не са част от фирми. Три варианта ще подпомагат и този сектор. Всички финансови средства, за засегнатите туристически сектори, би трябвало да се изплатят до края на годината”, съобщи вицепремиерът.

“В хотелите ще се настаняват хората без симптоми – такава е практиката за цяла Европа. Благодаря на бранша за тази готовност, но от здравното министерство все още не са поискали да се настаняват заразени в хотели. Тези места за настаняване ще се определят от МЗ”, коментира Николова.

Туризмът се промени – хората вече имат други изисквания. Туристите предпочитат малките места. Надяваме се, че през зимата ще се привлекат румънските туристи, завърши министър на туризма.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *