ОТЗУК ОТ НЕРЕШЕНОТО ДЕРБИ НА „ЦАР САМУИЛ“! Шефът на „Марек“ Цв. Видински: Имаше от всичко – голове, пропуски, даже и ексцесии по трибуните

Не успяхме да ги хванем на контраатака, ако поддържаме зададеното ниво, през зимата ще преразгледаме приоритетите си, обяви петричкият наставник С. Симонович

След добрия мач между “Беласица” и “Марек”, който не излъчи победител на стадион “Цар Самуил” в събота, бе любопитно какви впечатления е оставил той у двете страни. Президентът на дупничани Цветан Видински видимо бе доволен от продукцията, представена от двата съперника: “Оправдаха се очакванията за оспорван мач. Получи се дерби, в което имаше от всичко – голове, пропуснати положения, даже и ексцесии по трибуните, които помрачиха добрия тон на терена. Не е нормално да се навлиза в сектора за гости, още повече че феновете ни, които ни подкрепят навън, предимно са възрастни хора. Дори и на мен ми се наложи да се намесвам, за да туширам напрежението, възникнало преди почивката. Футболният късмет изневери и в двете посоки. Доста публика имаше на стадиона, което е радващо. „Беласица“ остава непобеден все още. Доволен съм, за нас беше важно да не загубим. Знаехме кои са силните страни на съперника и противодействахме адекватно. Всъщност най-обнадеждаващото, което видях е, че двата отбора са съставени от млади местни момчета”, коментира Цв. Видински.

“Тежък мач, в чийто край можехме да изтръгнем трите точки, ако не беше пропускът на Атанас Димитров. Повече искахме победата, съперникът, който има много добри единици в състава, ни вкара 2 гола от 3 положения. Не успяхме да ги хванем на контраатака, внимаваха в защита до края. Ако успеем да поддържаме нивото, което зададохме дотук, през зимата ще преразгледаме приоритетите си и ще пристъпим към селекция. Продължаваме да изпитваме нужда от офанзивни изпълнители, преди седмица две момчета, които можеха да ни свършат работа, отказаха нашата оферта в последния момент, вероятно изплашени от добрия ни старт и високите очаквания към тях, с които щяхме да ги натоварим. Бяхме безкомпромисни преди началото на кампанията, разделихме се с 2-3-ма от досегашния състав, което способства за добрата атмосфера, която властва в съблекалнята в момента”, каза наставникът на комитите Саша Симонович.

“Имаше напрежение у момчетата, инцидентът преди седмица нямаше как да не се отрази. Всякакъв резултат в края на двубоя с “Марек” освен равенството, което фиксирахме, не би бил нелогичен. Нищо фатално не се е случило, загубените 2 точки ще компенсираме още в следващия домакински мач в събота”, заяви управителят на “Беласица” Иван Златински.

Главният рефер Петър Григоров на моменти бе на път да изтърве юздите на двубоя, в крайна сметка го овладя с цената на прекалено много картони, особено по сметката на домакините, които ще натежат със сигурност в следващите кръгове. Най-хубавото впечатление от този завързан сблъсък оставиха секундите след последния съдийски сигнал. Тогава двата отбора се отправиха към агитките си и съперниците едновременно бяха възнаградени с гръмки аплодисменти, което бе белег за свършеното на терена.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *