Откриха пъпна връв и плацента край река, търсят майка и бебе

Открити пъпна връв и плацента в кални мангрови гори край австралийска река предизвикаха мащабно полицейско издирване на майка и бебе. Има опасения за тяхното здраве, пише Си Ен Ен.

Според полицията на Нов Южен Уелс късно в понеделник на брега на река Кукс в западната част на Сидни мъж, разхождащ кучето си, се е натъкнал на човешка кръв и останки от скорошно раждане.

Полицейски водолази претърсват реката и ще бъдат изпратени кучета, заяви главният инспектор Кристин Макдоналд, която призова за информация всеки, който може да е видял „разстроена жена или бременна жена“ в района.

„Раждането за много хора може да бъде травматичен момент и може да бъде много притеснително. Дълбоко съм загрижена за безопасността и психическото здраве на майката, както и за безопасността на нейното бебе“, каза тя.

Съдебен патолог изследва приоритетно плацентата и пъпната връв. Но не е ясно кога и къде е родено детето и в кой месец е родено.

Периодът на бременността е неизвестен. Колко време е било долу при реката също остава мистерия. Така че в момента има много неизвестни, казват крминалистите.

По-късно стана ясно, че издирване на жената и бебето ѝ е било неуспешно.

Детективите не са близо до това да научат какво се е случило с жената, след като в понеделник следобед на брега на река Кукс в Ърлууд са намерени пъпна връв и плацента, пише местен сайт smh.com.au.

Екипите за издирване са претърсили мангрови гори, полета и канализация след откриването на тяло на куче. До вторник следобед те са били подпомагани от водолази, полицейски кучета и хеликоптери.

По-рано, обръщайки се към журналистите, главният инспектор на Бървуд Кристин Макдоналд заяви, че полицията е открила „район, в който трябва да направим допълнителна съдебно-медицинска експертиза“.

Но към 13,30 ч. стана ясно, че новият район за търсене – който полицията е покрила със сини брезенти и е пренасяла чували до и от него – е задънена улица. Новото място, което търсели, ги отвело до погребана котка.

Макдоналд заяви, че се проверяват всички версии за разследване. Тя подчерта, че няма преценка за обстоятелствата около раждането и може да се окаже, че майката не е искала никой да знае за положението ѝ. Източник: btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *