Официално! Има смъртен случай при инцидента в метрото на летище София

Има един починал при инцидента в метростанцията при летище София, съобщи изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

Мъж и жена са намерени в безпомощно състояние от летищните власти. Мъжът е стрелял по жената, след което е насочил оръжието към себе си, съобщава NOVA. Двамата са имали любовни отношения, разкриха разследващи. 

От Спешна помощ заявиха, че жената е в много тежко състояние с три огнестрелни рани – една в главата, една в гърдите и една в корема, интубирана е на място и е откарана в болница “Св. Анна” с линейка.

„Жената е в кома. Има реална опасност за живота й в следствие на раните. Една от тях е в главата с входно-изходно отвръщие. Другата рана е в дясна гръдна половина. Всяка рана е животозастрашаваща. В болницата са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала. Жената е в операционна зала, където подлежи на коремна и на неврохирургична операция”, обясни директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков.

Сигналът за стрелбата е подаден около 14.15 часа. На място са изпратени три линейки. Изключително засилено е полицейското присъствие, на място е и шефът на СДВР.

„В 14.24 получихме сигнала за двама окървавени души. Веднага е тръгнала една линейка, а след нея – още две. На място екипите установяват мъж, който е починал, и жена на видима възраст около 50 години в много тежко, критично състояние”, съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“, съобщават от Столичната община. Осигурено е извозване до летището с автобус 84. Не е нарушена и работата на летището.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *