Очаква се инфарктно заседание! Спрягат К. Динев за зам. председател на ОбС – Бобов дол, опозицията против

Инфарктно заседание на ОбС – Бобов дол се очаква в четвъртък, когато ще се избира зам. председател на местния парламент. В публичното пространство се коментира, че заместник на председателя на ОбС Елеонора Хистова, избрана на първото заседание с мнозинство, ще е Константин Динев, съветник от листата на ПП „Партия на зелените”, която издигна и кметицата Елза Величкова за втори мандат. В предишния мандат той беше общински съветник от ПП ЛИДЕР.

Партиите от опозицията в местния парламент – ГЕРБ и НС „Александър Стамболийски“, която издигна за кмет бившия председател на ОбС Красимир Чаврагански, са против кандидатурата на Динев. „Никога не бих подкрепил за зам. председател на ОбС човек, издигнат от Елза Величкова“, категоричен бе вчера Кр. Чаврагански.

Както „Струма“ писа, Красимир Чаврагански изгуби изборите в конкуренция с Елза Величкова. На балотажа Величкова получи 500 гласа повече от него.

Въпреки недоволството на опозицията очакванията са Динев да успее да стане ОбС шеф. Ако се издигне кандидатурата му, за него ще гласуват от ПП „Партия на зелените”, която има 6-има общински съветници. БСП подкрепи Елза Величкова на местните избори и ще подкрепи и кандидатурата на Динев за зам. председател. Така от 13 общински съветници „за” Динев ще гласуват 8. Опозицията събира само 7 гласа, които са недостатъчни да обърнат избора на Динев, категорични са запознати с казуса.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с Константин Динев. Той заяви:

„Никой не ме е търсил да ми предложи да ставам зам. председател на ОбС. В сряда имаме среща общинските съветници от „Зелените“ и от БСП. Тогава ще стане ясно кой ще е зам. председател. Ако на мен ми предложат, ще се съглася да застана на този пост. Ще работя за прозрачност в работата на общината. Жителите на града трябва да знаят къде отива всяка стотинка от общината. Ще се постарая да обединя всички общински съветници, независимо от коя партия са, да се хванем ръка за ръка и да работим за съживяването на Бобов дол. Да се доведат инвеститори, които да отварят цехове в различни производства. В момента има шивашки цехове, собственост на италианец и грък, които обаче дават мизерни заплати. Трябва да забравим политическите си различия и да работим“, апелира колегите си общински съветници К. Динев.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *