Паниран кашкавал на хапки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кашкавал – 300 г

яйца – 1 бр.

брашно – 50 г

галета – 50 г

ЗА САЛАТА

маруля – 1

лук – пресен 2 стръка

зехтин

сол

оцет

чери домати

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Кашкавала, първо, замразих във фризера за около три часа. След това нарязах на малки хапки, които се овалват, първо, в брашно, после в разбитото яйце и накрая в галетата, аз след галетата ги връщам отново в яйцето.

Пържат се в предварително загрято олио за няколко минути, докато се получи приятен загар и коричка.

Салатата измиваме, нарязваме. Лукът също се почиства и измива.

Нарязва се при марулята. Всичко се овкусява със сол, зехтин, оцет на вкус.

Може да се прибави и домат. Аз ползвах чери домати за салатата-гарнитура.

Сервирайте кашкавалчетата пане в компанията на цветната салата.

Хапнете си вкусно паниран кашкавал на хапки.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *