Петокласник от Гоце Делчев стана национален шампион в състезанието по правопис на английски език

Даниел Ламбин от 5 „б” клас на Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий” – град Гоце Делчев е национален шампион в състезанието по правопис на английски език Spelling Bee 2021. Той заслужи първото място след близо 5-часов маратон, показани отлични знания и подготовка, като за пръв път в проведените през годините 10 издания на престижната надпревара петокласник грабва победата.

В състезанието участваха над 2000 ученици от 165 училища в страната. Финалът се проведе в платформата ZOOM в присъствието на посланика на САЩ в България Херо Мустафа, аташето по културните и образователни въпроси към посолството на САЩ Брент Лароса и други официали гости, които поздравиха финалистите.

Впечатляващ е фактът, че освен с блестящи знания по английски език петокласникът на Първо ОУ – Гоце Делчев е сред най-добрите млади математици в света. В колекцията си той има и три сребърни медала от олимпиадите в Англия, Тайланд и Южна Азия. В началото на тази учебна година Даниел държа четирикомпонентен изпит 11+ в Лондон, включващ английски, математика, тест за интелигентност и логика. Резултатът на петокласника е отличен и е в топ 180 от 5760 деца, които са държали изпита. Това му дава право да избере да учи в което си иска граматическо училище в Англия, без да участва в класиране. Въпреки възрастта си Даниел Ламбин вече е и член на МЕНСА. Неговото  IQ (коефициент на интелигентност) е 144 точки, което притежават едва 0.2% от хората в света.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *