Пет военни паметника в област Перник получават 17 000 лв. за ремонтни дейности

Министерският съвет е одобрил допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 г. за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. През тази година общините от област Перник са депозирали предложения до областната комисия „Военни паметници“ за ремонт и възстановяване на паметници в недобро конструктивно състояние на територията на областта. Одобрените от компетентната дирекция в Министерството на отбраната паметници са пет на територията на областта, за чието възстановяване ще бъде отпусната сума от общо 17 000 лв. Предстои дейностите да бъдат реализирани в кратък срок.

 Община Перник ще получи 5000 лв. за ремонт на морената с имената на загиналите във Втората световна война в с. Драгичево. Със сумата от 2000 лв. ще се реновира и военният паметник на загиналите във войните 1912-1913 г. в град Батановци.

2000 лв. отпуска правителството на община Радомир за ремонт на паметника на капитан Мирчо Христов в района на бившето поделение. 5000 лв. ще бъдат преведени по бюджета на община Трън, с които предстои да се извършат основни дейности от ремонтно-възстановителен план на военен паметник в с. Слишовци. Община Ковачевци получава 3000 лв. за ремонт на военния паметник на загиналите във войните 1912-1945 в с. Слатино.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *