Ако обичате да посещавате Гърция през лятото, със сигурност ще искате да си отнесете вкъщи не само спомените от вашата ваканция, но и някоя прекрасна вкусна рецепта. Отделете малко време и си направете „гръцка вечер“ у дома с тази чудна рецепта.
Пиле по гръцки в тава
Продукти
4 пилешки бутчета с кости и кожа
1/2 чаша винегрет
8 малки червени картофа, нарязани на четвъртинки
1 средно голяма сладка червена чушка, нарязана на ленти
1 консерва (410 г) сърца от артишок, отцедени и разполовени
3/4 чаша зрели маслини без костилки, отцедени
1 малка глава червен лук, нарязана на 8 резена
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1/3 чаша натрошено сирене фета
Приготвяне
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Напръскайте тава със спрей за готвене; оставете настрана.
- В голяма купа смесете първите 7 съставки; разбъркайте, за да се покрият.
- Поставете пилешкото месо и зеленчуците на един слой върху тавата за печене; поръсете с черен пипер.
- Печете, докато термометър, поставен в пилето, покаже 77 градуса и зеленчуците омекнат, (около 30-35 минути).
- Ако желаете, преместете във фурната.
- Печете пилето и зеленчуците на 7-10 см от реотаните, докато леко покафенеят, 2-3 минути.
- Извадете от фурната; охладете леко.
- Поръсете с фета сирене.
