Пиле по гръцки в тава

Ако обичате да посещавате Гърция през лятото, със сигурност ще искате да си отнесете вкъщи не само спомените от вашата ваканция, но и някоя прекрасна вкусна рецепта. Отделете малко време и си направете „гръцка вечер“ у дома с тази чудна рецепта.

Пиле по гръцки в тава

Продукти

4 пилешки бутчета с кости и кожа

 1/2 чаша винегрет 

8 малки червени картофа, нарязани на четвъртинки 

1 средно голяма сладка червена чушка, нарязана на ленти 

1 консерва (410 г) сърца от артишок, отцедени и разполовени 

3/4 чаша зрели маслини без костилки, отцедени 

1 малка глава червен лук, нарязана на 8 резена 

1/4 чаена лъжичка черен пипер

 1/3 чаша натрошено сирене фета 

Приготвяне

  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Напръскайте тава със спрей за готвене; оставете настрана.
  3. В голяма купа смесете първите 7 съставки; разбъркайте, за да се покрият.
  4. Поставете пилешкото месо и зеленчуците на един слой върху тавата за печене; поръсете с черен пипер.
  5. Печете, докато термометър, поставен в пилето, покаже 77 градуса и зеленчуците омекнат, (около 30-35 минути).
  6. Ако желаете, преместете във фурната.
  7. Печете пилето и зеленчуците на 7-10 см от реотаните, докато леко покафенеят, 2-3 минути.
  8. Извадете от фурната; охладете леко.
  9. Поръсете с фета сирене. 

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *