Полицейските операции в Пиринско продължават

На 10.09.2020 г., от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

В хода на операцията, в местността Русова скала, землище на с. Кукурахцево, общ. Петрич, в обезлесен участък от Държавен горски фонд полицейски служители на РУ-Петрич са намерили засадени около 117 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 351 килограма.

 Около 10:00 часа на същата дата, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е проверено жилище в с. Дъбница и прилежащи към него пристройки, обитавани от 45-годишен мъж от селото. В участък от градината е открито засадено растение с тегло около 300 грама, което след направен полеви тест е реагирало положително на канабис.

В следобедните часове на деня, в с. Гърмен е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с 24-годишен водач от с. Дебрен, общ. Гърмен. С техническо средство е установено, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества, а в автомобила е намерено и иззето е около 1,2 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава под надзора на РП-Гоце Делчев и РП-Петрич.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *