Полицията в Сандански на крак, приятелите на наръгания с нож Саботана се изсипаха в града след изписването му от болницата

Полицията в Сандански от петък и през уикенда бе вдигната на крак, след като се разбра, че софийските приятели на Димитър Саботанов са пристигнали в курортния град. Само преди 2 седмици, както „Струма” писа, Саботана бе наръган с нож на 5 места в корема и гърдите. Той претърпя животоспасяваща операция и след 10  дни престой в хирургия бе освободен за домашно лечение.

Пристигането на дружките на пострадалия силно обезпокои органите на реда, които цяла вечер патрулираха из града. Дори бе пуснат и допълнителен екип.

Около 21 ч. в петъчната вечер на ул. „Георги Казепов”, срещу Земеделската гимназия, бе заловен криминално проявеният петричанин Вофката. След като не се подчинил на стоп-палката на полицаите, последвала луда гонка из града, при което го задържали в двора на бившата му съпруга. Вофката е петричанин, с богато криминално досие. При проверката стана ясно, че той е управлявал колата без книжка, тъй като му е отнета. Задържан е за 24 часа.

Напрежението в Сандански остава, родителите се притесняват, докато децата им се забавляват в нощни заведения заради активиране на кримиконтингента.

Десетки полицаи в града пострадаха от шепа хора, които им опожариха автомобилите, спукаха гумите или им надраха возилата.

„Проблемът с престъпността в Сандански скоро няма да се разреши, докато шепа полицейски служители, вместо да следят за спазването на обществения ред , с псевдоними пишат по форумите на социалната мрежа и настройват ъндърграунда едни срещу други. Шепа служители покривителстват лица от престъпния свят и им осигуряват чадър. Докато местните полицаи не се вземат в ръце, няма да спрат покушенията в Сандански, въпреки че  голяма част от тях се стреснаха заради опожаряването на колите им и побързаха да си направят пълно автокаско, други пък си наеха частни гаражи, в които да крият колите си “, обяви пред „Струма“ източник, който не пожела да бъде цитиран.

ХРИСТО МАРИНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. До горния

    Ами къде е Вътршна сигурност!Или мижи кьорчо да те лажа е всичко

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *