Учредяват ново звено „Спортни имоти” в община Сандански

Учредява се ново звено към Общинска администрация в Сандански – звено „Спортни имоти”. Това е предложението на кмета Атанас Стоянов до Общинския съвет и то получи зелена светлина, след като на председателски съвет бе гласувано да се включи в дневния ред на предстоящото ноемврийско заседание. Съветникът Явор Аргиров изрази съмнения, че в посочените общински имоти има стадиони и съблекални, които не функционират като спортни съоръжения.  Като пример Я. Аргиров посочи стадиона и съблекалнята в Мелник, които не се ползват като такива, тъй като няма спортни клубове. „Половината от така предложените спортни имоти не се ползват като такива, само се водят с такъв статут”, категорично заяви Я. Аргиров.

Колегата му Живко Иванов посочи, че с учредяване на звено „Спортни имоти” ще се дублират длъжности. „В община Сандански са разкрити 8 щата за новата Спортна зала, но там на заплата са само 2-ма служители, в Спортния интернат след преобразуването някои от щатовете са съкратени. С разкриване на новото звено ще има контрол върху длъжностите и финансите и спортните имоти няма да работят на загуба”, каза Ж. Иванов.

В шеговит стил съветникът Я. Аргиров каза: „Дайте ми на мен да стопанисвам Спортния интернат и базата и Спортната зала и да видим дали ще работя на загуба?! Това няма как да се случи, след като Плувният спортен интернат се намира на пъпа на градския парк и да работи на загуба е нереално.

Ж. Иванов го репликира, че в бюджета за следващата година общината ще бъде натоварена с още 250 000 лева за Спортния интернат. На друго мнение бе съветникът Кирил Ханджийски. Той каза, че от тази година е направено оптимизиране на щата в Спортния интернат и всички приходи се отчитат в касата на общината, която контролира финансовите плащания.

Обект на обсъждане и на взимане на решение от съветниците е и дали да дадат съгласие за теглене на кредит в размер на 600 000 лева за УВЕКС ЕООД. Според Ж. Иванов задължително трябва да бъдат представени две или няколко оферти от банки, които да отпуснат кредит на дружеството. „Но тези оферти трябва да ги изберем ние с решение в Общинския съвет, а не да се избира директно от управителя на УВЕКС. Вторият вариант е да упълномощим кмета Атанас Стоянов да сключи договор с банка и общината да е водеща при погасяване на тези задължения, за да се изплатят задълженията към Басейнова дирекция”.

До края на годината община Сандански спира да отпуска финансови помощи на социално слаби и хора със здравословни проблеми. Причината е, че комисията два месеца преди изтичане на годината е раздала всички средства, заложени в бюджета за тази година за финансови помощи в размер на 60 000 лева, като с 20 000 от тях оперира лично кметът, а останалите се раздават с решение на Общинския съвет. 

ВАНЯ МАНЧЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *