Премиерът Б. Борисов с най-много номинации от ГЕРБ – Петрич за депутат, Цв. Караянчева предложена от Гърмен и Сатовча

Премиерът Бойко Борисов е с най-много номинации за депутат в петричката организация на ГЕРБ. Председателят на управляващата партия е получил над 100 номинации, веднага след него се нарежда петричкият депутат Георги Динев. Това показваха междинните данни вчера малко преди приключване на номинационния процес, потвърди за „Струма“ ръководителят на общинската организация, кметът на Петрич Димитър Бръчков. 

„Премиерът се очертава като безспорния фаворит, кандидатурата му е била масово издигната във всички общински организации и очакванията са да бъде с най-много номинации”, заяви и областният координатор на ГЕРБ за Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков.

С номинации за депутат е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е предложена от местните организации в Гърмен и Сатовча. Сред номинираните са вицепремиерът Томислав Дончев, транспортният министър Росен Желязков, бившият МВР министър Младен Маринов е издигнат в Разлог. Всички действащи народни представители са номинирани, като най-голяма подкрепа са получили в общинските организации, в които членуват.

Даниела Савеклиева е с номинации в благоевградската организация, д-р Емил Тончев е издигнат в Разлог, Якоруда, Белица, Александър Мацурев в Банско, Стефан Апостолов в Симитли. С номинации са евродепутатът Андрей Новаков, областният управител Бисер Михайлов, директорът на НОИ Илиан Георгиев, на РУО Ивайло Златанов, на ВиК Росица Димитрова, общински съветници и др.

Кои са най-предпочитаните кандидати за народни представители в Пиринско, ще стане ясно днес, когато всички номинации от членовете на общинските организации ще бъдат обобщени и разгледани в областния предизборен щаб в Благоевград. Листата и водачът ще бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия в София, а последната дума има лидерът на ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. д-р Байхой

    Малко ли са простите местни п.ЕПЕР.утки, че са номинирали кърджалийската ПКП? Ей, гъзолизачеството е яко вкопани в тази робска маса!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *