Признаците, които подсказват че е време да заживеем заедно

Идеята да заживеем заедно с половинката си може да бъде едновременно вълнуваща и ужасяваща, особено имайки предвид, че навлизаме в изцяло друго ниво на интимност.

А след всички съвети, които сме получили от семейството и приятелите ни, да решим дали в крайна сметка сме готови да предприемем тази важна стъпка, не е никак лесно.

Тъй като всяка връзка се развива със свое собствено темпо, е важно да определим подходящото време, за да се преместим да живеем заедно. Това решение трябва да се основава на етапа, на който се намира връзката ни, или на начина, по който се развива, а не единствено на продължителността й, въпреки че това също е важно.

Специалистите съветват да съобразим решението си с тези критерии.

Заедно сме поне от година

Колкото по-дълго, толкова по-добре. Това дава на двойките достатъчно време, за да преминат през повечето ежедневни трудности, които биха могли да разкрият препъникамъните в отношенията. Мнозина смятат, че тази крачка е по-голямо предизвикателство, отколкото планирането на сватба.

Когато се познаваме наистина добре

Трябва да се уверим, че познаваме много добре бъдещия си потенциален съквартирант, като тук не става дума просто за любимия му цвят или как обича да пие кафето си. Трябва да знаем нюансите в предпочитания от половинката ни начин на живот.

За целта е добре да знаем неговите хобита, странности и дори начина, по който поддържа дома си. Всичко това може да бъде сериозна причина за скандали, които да завършат и с раздяла.

Когато няма външни фактори, които пречат на решението

Една от най-големите грешки, които двойките правят, е да се преместят да живеят заедно поради финансови съображения. Повечето жени приемат тази стъпка като задълбочаване на връзката, но много мъже я предприемат, защото е удобно за тях, въпреки че са наясно, че това не е правилният човек за тях.

Единствената мотивация за тази крачка трябва да бъде взаимното желание да изградим бъдеще заедно.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *