HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Приключи изслушването на Мария Габриел в Европейския парламент

В Европейския парламент в Брюксел приключи изслушването на Мария Габриел, предложена за следващия български еврокомисар. Тя отговори на въпроси, свързани с цифровата икономика и цифровизацията в областта на културата. Отговорите на Габриел неколкократно предизвика ръкопляскания. Тя посочи, че държи на качествената журналистика, защото е в помощ на гражданите да си съставят мнение.

“Трябва да настояваме за медийно образование за всяка възраст, бих настояла платформите да развият лостове за оценка на качеството, за да защитим демократичните си ценности. Феноменът с фалшивите новини не е нов, но е нова скоростта на разпространението им и засягането на нашите общества и ценности”, отбеляза Габриел.

Тя определи въпроса с бъдещето на Евронюз като чувствителен и важен, защото телевизията има мисията да защитава интересите на европейските граждани. Едно от първите неща (като еврокомисар ще бъде) да се срещна с екипа, заяви Габриел.

“В нашите демократични общества словото на омразата няма място. Свободата на изразяване и на информация трябва да бъде запазена. Речта на омразата изисква да се защитим с всички сили, за да опазим нашите ценности. С този въпрос не можем да се шегуваме. Като еврокомисар ще защитавам равенството между мъжете и жените, ще защитавам нашите ценности докрай”, заяви Габриел.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *