Протестиращи излязоха на Е-79 край Благоевград, полиция регулира движението

Протестиращи опитаха да блокираг международен път Е-79 към Гърция, съобщава bTV. Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Кулата, на кръговото кръстовище след Полигона.

От едната страна са застанали протестиращи със знамена, а посред платното са оставили автомобил. Препречено е пътното платно в посока София и се е образувала километрична опашка. Трафикът в посока Гърция се пропуска периодично.

Малко по-късно протестиращите смениха тактиката и започнаха да пропускат колите в посока София, но препречиха трасето в посока на южната ни съседка.

Протестиращите са решени да останат на пътя, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка.

Продължава и блокадата на пътя Стара Загора-Хасково. Около 20 души от протестиращите изкараха нощта в импровизирания палатков лагер. Те се отказаха от намерението си да блокират автомагистрала „Тракия“, но настояват да бъдат пропуснати да преминат през пътния възел и да влязат обратно в Стара Загора

„Вече трети ден сме тук, нашето единствено желание е просто да преминем през детелината на АМ „Тракия“ безопасно, като знак на протест с исканията за оставка на правителството и на Гешев. Нямаме никакво намерение да блокираме АМ „Тракия „, обясниха пред БНТ протестиращите.

Междувременно от полицията в Благоевград съобщиха

Във връзка с публикации в медийното пространство за блокиране на ПП1 Е-79 в района на гр.Благоевград, ОДМВР-Благоевград уточнява, че движението в участъка не е спряно и се регулира от присъстващите на място полицейски служители.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

    1. Габи

      Не наричай протестиращите лумпени. Те са там и заради теб, освен ако не си някоя от калинките им дето точат пари от фондовете и затова не ти изнася

      Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *