Топ теми

Протести срещу карантината в Полша

Безредици в Полша. Няколко хиляди души протестираха във Варшава срещу затварянето на заведения и други търговски обекти. Полицията използва сълзотворен газ и лютив спрей срещу демонстрантите. Някои бяха отведени в ареста насила. Много от протестиращите бяха собственици на дребен бизнес, пострадали от ограниченията срещу пандемията, съобщава NOVA. Справянето с коронавируса се очертава като проблем за управляващите в Полша. Проучвания показват, че одобрението за най-голямата партия право и справедливост на президента Анджей Дуда е спаднало в последните седмици.

“Аз съм предприемач. В продължение на 7 месеца ми отнеха правото да развивам бизнес. Много мои колеги фалираха. Разбирам, че трябва да има някакви ограничения, но да са направени така, че да можем да се издържаме“, казва Марчин Коза, собственик на дребен бизнес.

“Пандемията е преувеличена. Хората живеят нормално с вируса. Имам приятели, които дадоха положителни проби и ми казват, че се чувстват добре. Даже ходят да тренират”, смята друг протестиращ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *