Пълнени гъби с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

0,5 кг гъби
100-200 грама кайма
50 г настърган кашкавал
подправки по желание: черен пипер, кимион, къри, чубрица, сол
20 г краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почиствам пънчетата на готовите измити и отцедени гъби. Тях ги ползвам за друго ястие. Омесвам каймата с подправките. На дъното на всяка гъба слагам малко парченце от маслото. Пълня със сместа от кайма с подправките във всяка гъба. Слагам ги в тава, леко омазнена или с хартия за печене и пускам фурната на силно. Пека до готовност на каймата, а междувременно и гъбите са се запекли добре. Поръсвам леко с настърган кашкавал и допичам да се разтопи кашкавала. Сервирам ги като предястие или гарнитура на месо.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *