Пъстро дефиле на младостта сътвориха абитуриентите от профилираната гимназия в Дупница

Пъстро дефиле през площад „Свобода” беляза празника на абитуриентите от випуск 2020 на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница. Преди това випускниците се събраха в двора на гимназията, където ги посрещнаха директорът Геновева Ризова и класните им ръководители Жанета Иванова, Лиляна Данаилова, Георги Балабанов, Зоя Николова и Виолета Кузманова. След снимка за спомен пред любимо училище те преминаха през площад „Свобода“ под шпалир на близки, приятели и познати.

Сред абитуриентите на гимназията тази година са дъщерята на бизнесмена и общински съветник инж. Леонид Хаздай и журналистката Петя Хаздай – Валери, внучката на поета, писателя и журналист Димитър Киров – Валерия Славова, нейната приятелка Василена Каимска, която получи пълно отличие на матурата по биология, ще учи ветеринарна медицина. Очарователната Елена Ахмад, която е приета „Арабистика” се снима за спомен със своята приятелка Румяна Тончева. Повечето от абитуриентите вече са приети студенти – Съни Андонова ще учи специалност „Международни икономически отношения“ в УНСС.

Двете братовчедки Калина Гиргинова, която завърши с най-висок успех „Отличен” /5.98/, и Надежда Георгиева, която ще учи журналистика в Русия, се снимаха за спомен със своите съученици Бетина Сотирова, приета „Международни отношения”, Християна Сапаревска, бъдеща студентка по „Българска филология”, Петър Тодоров, който е един от известните музиканти от Вокална формация „АртПоп“ Дупница, и Георги Николов. С прекрасен тоалет бе дъщерята на известния фотограф Росен Чучуков – Александра. Едно от златните момичета на СК „Гладиатор“ Дупница – Луиза Захариева, е приета студентка в НСА – София за треньор по таекуон-до.

След като се снимаха за спомен и пред сградата на общината в Дупница, абитуриентите се качиха в автобуса и заминаха за бала си в Банско.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *