Топ теми

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти към Сърбия и Западна Европа

Организираната престъпна група е задържана в сряда на територията на София и Костинброд при съвместни действия по разследването на ГДБОП и Специализираната прокуратура. В хода на операцията са извършени 28 претърсвания на жилища, автомобили, както и лични обиски. Иззети бяха таблети, телефони и радиостанции, използвани в престъпната дейност, съобщават от МВР.

Според първоначалните данни групата е действала от октомври 2018 година. Участниците в нея набирали установили се в София и областта кандидат-мигранти за незаконно извеждане от страната към Сърбия и Западна Европа.

Поемали и мигранти, превеждани нелегално от Турция от други трафиканти. Участниците уреждали транспортирането им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с автомобили или през „зелена граница“, където били поемани от местни хора.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност десет лица за участие в организирана престъпна група за превеждане през границата на страната отделни лица и групи мигранти (престъпление по чл. 280 и чл. 281 от НК).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *