Разгонен мачо нахлу гол в дома на жена от Крупник

Разгонен мачо, нахлул гол в дома на жена от село Крупник, бе осъден на година и половина затвор условно. Илиян Евтимов, по прякор Фабиян, бе признат за виновен от съда за нощната си авантюра, която предприел на 28 май миналата година. Около 2.30 часа загорелият за жена ром се вмъкнал в къщата на Даниела А., чийто мъж бил на гурбет в Испания. Жената, която спяла с детето си, се стреснала от шума на блъснатата врата и станала от леглото. Когато светнала лампата и излязла в коридора, видяла насреща си мъжа, който бил както майка го е родила. Тя успяла да изкрещи „Помощ!“, при което голият самец я стиснал за шията. Станало боричкане помежду им, но като видял ужаса в очите на жената и се чул плач на дете от спалнята, той се отказал от мерака си и си тръгнал.

Потърпевшата жена е подала жалба в полицията за преживяното. Първоначално разказът й бил приет със съмнение, но среднощният посетител така или иначе е привикан за обяснения. На база на нейните свидетелски показания му е повдигнато обвинение за това, че е направил опит да влезе в чуждото жилище след употреба на сила. В съдебна зала Илиян Евтимов признал, че имал сексуални намерения, които не осъществил, след като видял колко уплашена е жената. В хода на делото са разпитани и полицаите, които са провели разследването.

Районният съдия Калина Иванова вчера му наложи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което отложи за изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в законна сила. Освен това той бе осъден за изплати на потърпевшата жена 2000 лв., представляващи обезщетение за причинените от деянието неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

ИЛИАНА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *