Разложанинът Р. Парапунов с още едно признание отвъд Океана – играч на годината

Разложанинът Радослав Парапунов заслужи още едно голямо признание отвъд Океана, след като бе избран за играч на годината в една от най-престижните волейболни класации в САЩ, в която гласуват треньори и журналисти. В идеалния отбор са и двама съотборници на национала от шампионския тим на университета Хавай – либерото Гейдж Уорсли и центърът Патрик Гасман.

“Наистина съм впечатлен от Радо. Той беше невероятен във всеки аспект на играта през целия сезон. И не само играта му, но и самата му психическа настройка и желание за победа и успехи. Прослави не само своя отбор и университет, а и целия Хавай“, ласкаво се изказа за българския диагонал наставникът на университета Люис Дан Френд, който участва в допитването.

Р. Парапунов имаше ключова роля за спечелването на историческата първа титла на Хавай в колежанското първенство, стана и най-резултатният състезател в надпреварата. За втора поредна година беше определен за волейболист на годината в Западната конференция от главните треньори на лигата и е първият нашенец, триумфирал в тамошния шампионат. През кампанията пет пъти грабна приза за №1 на седмицата.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *