Топ теми

Рая Манолева и Стойка Янева влизат в надпревара за поста председател на Районен съд – Сандански

Двама кандидати са депозирали заявления за участие в конкурса за председател на Районен съд – Сандански. Това са съдия Стойка Янева и съдия Рая Манолева. Срокът за подаване на документи до Висшия съдебен съвет изтече на 7 декември. Поради епидемичната обстановка документи за първи път за участие в конкурс се подаваха и по пощата.

Стана известно, че Ст. Янева е подала своя комплект от документи по пощата, а Р. Манолева на място. Дали има и други кандидати, подали документи по пощата, ще стане ясно до ден-два.

Рая Манолева, която гледа наказателни дела, е съдия от дълги години. в Районен съд – Сандански, преди това бе прокурор в Районна прокуратура – Петрич. Тя е започнала работа като следовател в Окръжна следствена служба – Благоевград. Ст. Янева също е с дългогодишен стаж на съдия в Районен съд – Сандански. Тя гледа граждански дела, като е стартирала кариерата си в Окръжна следствена служба – Благоевград.

Конкурсът продължава с представяне на концепции от двете кандидатки пред Общото събрание на съдиите в Районен съд – Сандански, вторият етап е насрочване изслушването им пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

ЛИДИЯ МАНЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *