Репортер на struma.bg от мястото! Нерегламентирани сметища превземат това село

Жители на с. Крайници, община Дупница, алармираха на редакционните телефони в „Струма”, че в покрайнините на селото са образувани нерегламентирани сметища.

Репортер на “Струма” отиде на място – само на около 300 м от селото в полето до коларски път има купчини с негодни строителни материали, останали след ремонтни дейности, като тухли и стара мазилка, хвърлени са дори дюшеци и други вещи.

Кметът на селото Мариана Димитрова пред репортер на “Струма” заяви: „Непрекъснато се изхвърлят отпадъци в землището на селото. Представители на общината извършиха проверка преди няколко дни на незаконните сметища, за да преценят каква техника да изпратят за почистването им. Непрекъснато се почистват нерегламентираните сметища, но недобросъвестни граждани отново трупат боклуци. Глобите са от 100 до 1000 лв., но се изисква нарушителят да бъде заловен на място, а как да стане, като отпадъците се изхвърлят късно вечерта или сутрин рано. Тези дни ми казаха за едно семейство, което беше изхвърлило строителни материали на нерегламентирано сметище край селото. Казах им, че ще отнесат глоба и те сами си почистиха и изхвърлиха отпадъците, като ги закараха на сметището край Дупница”, заяви кметът М. Димитрова.

М. Димитрова

В община Дупница има платена услуга за извозване на строителни отпадъци от дадено населено място до сметището край Дупница, от която всеки може да се възползва срещу такса от 40 лв. на ден, но явно предпочитат да рискуват да отнесат глоба до 1000 лв., вместо да спазват правилата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *